Thuisfrontcommisie “Lesbos”
12 april 2019 is Martha van den Herik naar Griekenland gegaan. Zij verblijft daar op het eiland Lesbos, waar zij werkt in het vluchtelingenkamp Moria. Zij werkt daar vanuit de stichting Eurorelief.

Vanuit onze gemeente wordt zij ondersteund middels een thuisfrontcommissie (TFC). Deze commissie heeft als doel de belangstellenden op de hoogte te houden van de werkzaamheden van Martha. Daarbij houdt de TFC ook haar financiële situatie in de gaten en zorgt zij ervoor dat de binnengekomen gelden naar plaats van bestemming gaan.

De TFC bestaat uit: Dhr. L. Scheurwater (vanuit de kerkenraad) Annelies van Dam (financiën), Corine van Dam, Jan van den Herik, Roelien Mussche en Marianne Pol (overige leden).

De TFC verzorgt ook de nieuwsbrief. Voor meer informatie en/of vragen kunt u mailen naar: marthainlesbos@outlook.com

Of contact op nemen met: Annelies van Dam 06-18437868

Mocht u geïnteresseerd zijn in de verhalen van Martha, bezoek dan onderstaande website, waar zij een blog bijhoudt: marthavandenherik.jimdo.com

Thuisfrontcommisie “Vrede van Onderop”
De mens wikt, maar God beschikt. Een oud spreekwoord, maar nog springlevend. Of we kunnen het de Spreukendichter nazeggen: Het hart van een mens overdenkt zijn weg, maar de HEERE bestuurt zijn voetstappen. Een mens maakt plannen. Voor de dag van morgen, voor volgende week of voor de langere termijn. Vaak ook noodzakelijk, omdat er nu eenmaal voorbereidingen getroffen moeten worden. Dus plan je de toekomst.

Ook wij als Thuisfrontcommissie hebben in de afgelopen maanden plannen gemaakt voor de uitzending van Peter en Gerdien naar Jemima in Beit Jala. We hebben er met elkaar naar uitgekeken. Maar een minuscuul klein virus zorgde ervoor dat al die plannen op onze tijd niet gerealiseerd konden worden. Maar wel op Gods tijd en daarom houden we hoop voor de toekomst.

In Jemima zeggen ze: Inshallah, als God het wil. Hier gaan Peter en Gerdien zich inzetten voor kostbare en kwetsbare kinderen op een unieke en prachtige plek. Een huis voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Jemima is in 1982 ontstaan uit een verzoek van de Israëlische overheid aan het Nederlandse echtpaar Ed en Heleen Vollbehr zich te willen ontfermen over een aantal kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in Bethlehem en omgeving. Nu, 38 jaar later, is Jemima nog steeds een warm thuis voor heel veel Arabische kinderen die hier wonen of dagbesteding krijgen. Met respect voor de Arabische cultuur, maar met de kennis uit Nederland en straks ook uit Israël zullen Peter en Gerdien hier aan het werk gaan.

We kregen vanuit Israël te horen dat ze misschien half juli welkom zijn in het land.

Abonneren op de digitale nieuwsbrief kan via info@vredevanonderop.nl
Wilt u het werk van Peter & Gerdien steunen; uw financiële bijdrage is welkom bij de Diaconie Hersteld Hervormde Gemeente Opheusden, bankrekeningnummer NL21 RBRB 0845 2655 12 o.v.v. uitzending Peter & Gerdien Heemskerk.

De thuisfrontcommissie (TFC) bestaat uit: I. van Rotterdam, E. van Manen, N. van Klinken, A. Heemskerk, D. van Eldik, J. Tijssen en fam. Versteeg.

Adresgegevens TFC Vrede van onderop:
Fazantstraat 77, 4043 NL Opheusden,
E-mail adres: info@vredevanonderop.nl

Verkoop wenskaarten
De opbrengst van de wenskaarten is bestemd voor het Jeugdwerk HHJO en voor de zending ZHHK. Er is keus uit een ruim assortiment, geschikt voor elke gelegenheid. De kaarten (met envelop) kosten € 0,50 per stuk en bij aankoop van tien kaarten krijgt u er twee gratis.
Condoleancekaartjes kosten € 1,50 per pakje.

Voor al uw wenskaarten kunt u altijd terecht bij:
Marian Kuivenhoven, Spechtstraat 11, 4043 LR Opheusden,
tel. (0488) 44 32 55

Liset Schulp, Hazelaarstraat 14, 4043 PH Opheusden,
tel. (0488) 44 20 15

Wilt u dat we met de kaarten bij u langskomen? Belt u gerust, dan komen we bij u langs. Van harte aanbevolen!

Informatie over activiteiten in de gemeente die u op de website wilt plaatsen, kunt u per email verzenden aan hhk@hhgopheusden.nl

Komende bijeenkomsten

Geen evenementen gevonden!